همخوان
وضعیت کتابخوانی در ایران را چگونگی ارزیابی میکنید؟ به نظر من مردم ما خیلی از مطالعه دور نیستند و آنقدرها آش شور نیست که در رسانهها به آن دمیده میشود. سال گذشته در مصاحبه با جام جم آنلاین گفتم که وضعیت کتاب در ایران از میانگین جهانی بهتر است. آمارهای مرتبط با اثبات همین حرف را میتوانید در همان گفتگو بخوانید. معتقدم اگر سایر مؤلفههای صنعت نشر مانند تولید محتوای مبتنی بر نیاز، تبلیغ و ترویج و معرفی کتاب، امانت مناسب، توزیع و فروش و تحقیقات بازار و... را درست انجام دهیم، مردم از کتاب استقبال خواهند کرد. اما این حرفها به این معنی نیست که از وضعیت موجود راضی هستیم. به نظرم میتوان با راهکارهایی این وضعیت را بهبود بخشید.
فرهنگ ما از زمانهای دور تشویق به در میان جمع بودن دارد. جمعگرایی هر چند با فراز و نشیب در جامعه همراه باشد اما در میان طیف وسیعی از مردم جریان دارد. در مقابل عموما کتابخوانی را یک فعالیت فردی و در انزوا تعریف کردهایم؛ حال آنکه حافظخوانیهای شب یلدا و نقالیها از شاهنامه و ... نشان از این دارد که ایرانیان تمایل به کتابخوانی در جمع هم دارند. البته که در این پست وبلاگی، به دنبال نگارش یک مقاله علمی با همه خصوصیات آن نیستم اما مواردی که نوشته شد حاکی از آن است که برای بهبود وضعیت کتابخوانی، میتوان به جمعخوانی کتاب به عنوان یک راهکار نگریست.
سعی داریم با کمک همه مردم، یک هویت به نام «همخوان» ایجاد نماییم که در همه شهرهای کشور، هر جا که بتوانیم دور هم کتاب بخوانیم، کتاب معرفی کنیم و کتاب نقد کنیم. اگر تمایل دارید به ما کمک کنید، ما منتظرتان هستیم. فعلا از طریق اکانت اینستاگرامی hamkhaan.ir با ما در ارتباط باشید تا ان شالله بتوانیم در کنار هم کانالهای ارتباطی بیشتری تعریف کنیم.
ثبت نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
دغدغه حداقل های زندگی!
اما ما که میدانیم، بزرگترین دغدغه خواص و فرهیختگان فرهنگ است
و الا حضرت آقا کتابی منتشر میکردند به اسم دغدغههای اقتصادی نه دغدغههای فرهنگی!
اگر فرهنگ قناعت داشتیم
اگر گران فروشی نمیکردیم و منصف بودیم
اگر فرهنگ که هیچی وجدان داشتیم و احتکار نمیکردیم
و جناب دکتر اعصاب و روانی فقط ۵۰ تومان هزینه ویزیت نمیگرفت
برای یک ساعت مشاوره ۱۰۰ تومان مردم را تیغ نمیزد
اگر این مردم فرهنگ اسلامی داشتند و روزی حلال سر سفرهشان میبردند که حراملقمهها رشد نمیکردند و بعد هم اگر به منصبی میرسیدند به راحتی سوء استفاده نمیکردند.
اینها را نوشتم در جواب آقای نالههای اقتصای
ماها عادت داریم به کوبیدن خودمون، به اینکه بگیم ما از بقیه بدتریم
به نظرم ایده ی جالبیه برای ترویج بیشتر کتابخونی.
در جواب کامنت ناشناس بگم؛هزینه کتاب بالاست درست،ولی کسی که بخواد بخونه هزار تا راه هست واسه خوندن.الان سختتر از هزینه های دانشجویی که راه دور درس میخونه هست؟کسی که واسه یه کتاب مرجع با چاپ رنگی باید ۹۰ تومن هزینه کنه.ولی میشه طوری هزینه ها رو اولویت بندی کرد که به همه نیازها رسید.دست دوم میگیریم یا از سال بالایی ها قرض میگیریم.
کتابای غیر درسی هم هستن الان چاپ های کاغذ کاهیشون که ارزون تر از چاپهای برگه سفید هستن.
اگه واقعا هم نمیتونید در ماه یدونه کتاب بخرید،میتونید فایلش رو دانلود کنید،وقت ندارید؟کتاب صوتی گوش کنید.همه این فایلها رایگانش رو میشه پیدا کرد.
آها یه چیز دیگه،پزشکی که ۱۰۰ تومن برای یک ویزیت میگیره،از نرخ های مشخصی داره پیروی میکنه،نه تنها ویزیت روانپزشک،هزینه های درمانی همشون هم گرون شدن به خاطر قیمت دلار.شاید هم حق با شما باشه چون از قیمت بالای تجهیزات آزمایشگاهی خیلیا اطلاعی ندارن.هزینه ی درمان که از وقتی من یادمه همیشه بالا بوده،خدا هیچ خونه ای رو بیمار نکنه.ولی از دست ما کاری ساخته اس؟
پست فقط یه کتابخونی ساده بود نمیدونم چرا انقدر حاشیه باید بریم... :)
کارتون خیلی خوبه، یه فکری هم به حال ما اینستا ندار ها بکنید، مثلا ایتا.
خدا پشت و پناهتون باشه.
توی غرب، برای معتادان به الکل، برای طلاق گرفته ها، برای انواع و اقسام مشکلات، گروه های محلی وجود داره که توی فیلم و سریال هاشون هم خیلی روش مانور میدن. اما ما انگار جا موندیم یا به این گروه های محلی توجه نمی کنیم.
...
کار خوبیه اما انجامش به نظرم خیلی سخت باشه.
در واقع مشکل اصلی کتابخوانی اینه که کتابخون ها کتاب نمی خونن. و گرنه مردم عادی که ادعایی ندارند به اندازه خودشون مطالعه دارند.
در هر قدمی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی می تونید روی ما حساب کنید
اینم آدرس پیج اینستاگرام ما: https://www.instagram.com/ordibehesht_e_ardakan/
امیدوارم در این مسیر موفق باشیم
قدم خیلی خوب و مثبتی ست به امید خدا. ان شاءالله شروعِ قدم هایِ موثرِ بعدی باشه. ان شاءالله بتونیم توفیق همراهی داشته باشیم