پژوهشگروبلاگ شخصی قاسم صفایی نژاد

در یکی دو سال گذشته، پس از طرح اتهامات علیه رئیس جمهور و برخی از همکارانش، گروهی از فعالین سیاسی مدعی شدند که احمدی نژاد از گفتمان سوم تیر منحرف شده و ما خواهان حفظ گفتمان سوم تیر هستیم. عده دیگری نیز معتقدند که بودن با احمدی نژاد در روز سوم تیر 84 هنر بزرگی نیست، زیرا هر کس در آن روز مقابل آقای هاشمی رفسنجانی قرار می‌گرفت، حائز اکثریت آرا می‌شد؛ مهم «بودن» در کنار احمدی نژاد در 27 خرداد 84 است که در واقع «افتخار ضایع کردن قالیباف و لاریجانی» هم متعلق به آنهاست. به نظر می‌رسد که دیدگاه اخیر به صواب نزدیکتر است؛ زیرا به نظرم اکثریت احزاب اصولگرایی که ادعا دارند باعث رئیس جمهور شدن احمدی نژاد شده‌اند، سخن گزافی بر زبان می‌رانند و حافظه تاریخی کسانی که در سال 84 لااقل اتفاقات را رصد می‌کردند به خاطر می‌آورد که آنها از «علی لاریجانی» حمایت کرده بودند. برخی نهادها هم که گاهی اوقات نقش طلبکار را در مقابل احمدی نژاد بازی می‌کنند، در آن سال از «محمدباقر قالیباف» حمایت کرده بودند، هر چند که قابل چشم پوشی نیست که بدنه آن نهادها از احمدی نژاد حمایت کردند ولی اکثریت مسئولین رده بالای آن، رأی خود را قالیباف می‌دانستند.

اما سخن من این است که «بودن» با احمدی نژاد در 27 خرداد 84 یا 3 تیر 84 نه ملاک است و نه مهم است. به نظرم فعالین سیاسی در این امر دچار نوعی شتابزدگی شدند و به تقلید از اصلاح طلبان که دوم خرداد را روز حماسی خود قلمداد کردند، روز انتخاب رئیس جمهور از طرف مردم را به عنوان روز گفتمانی خود برگزیدند.

به نظر می‌رسد باید خود را طرفدار گفتمان 12 مرداد 84 دانست که کاندیدای منتخب مردم از طرف ولی فقیه تنفیذ مقام ریاست جمهوری را دریافت کرد. زیرا تازه از این روز بود که این گفتمان در کشور رسمیت یافت و از آن به بعد احمدی نژاد «رئیس جمهور همه ملت» شد. اگر اینگونه به قضیه نگاه کنیم، جدای از اینکه رسمیت یافتن یک گفتمان را به تنفیذ ولی فقیه ملزم کرده‌ایم، در واقع نوعی وحدت هم به جامعه تزریق کرده‌ایم. اگر احمدی نژاد رئیس جمهور همه ملت شده است، پس دیگر گروکشی و پز دادن «بودن» با احمدی نژاد و یا طلبکار بودن از او بدلیل حمایت در انتخابات معنا و مفهومی ندارد. از طرفی نبودن با احمدی نژاد بعد از 12 مرداد هم به عنوان نقطه ضعفی به علت بی‌توجهی به رأی مردم و تنفیذ رهبری شناخته خواهد شد. با این دیدگاه دیگر آن کسی راه درست را می‌پیماید که از 12 مرداد 84 به بعد تا وقتی که تنفیذ رهبری همراه این دولت است، حامی منتخب مردم است. چه زمانی که رهبری در دولت نهم حمایت خاص خود از دولت را اعلام کنند، و چه در دولت دهم که شاکله قوه مجریه را خوب و مطلوب بدانند.

شاخص‌های این گفتمان هم «توجه به مسئله عدالت»، «دفاع از حقوق سیاسی و اقتصادی ملت ایران»، «حفظ احساس خدمتگزاری به ملت در همه حالات»، «پایبندی بر تعهد خویش»، «ثبات در صراط مستقیم»، «ایستادگی در برابر مستکبران و زورگویان»، «توکل بر خدای قادر»، «اغتنام فرصت زودگذر»، «اخلاص در عمل» و «به کارگیری همه توان خود و بهره‌گیری از ظرفیت عظیم انسانی در راه دستیابی به اهداف والای دولت» است. حال هر کس از شخص رئیس جمهور گرفته تا فعالین سیاسی و مردم، هر قدر به این شاخصه‌ها در عمل بیشتر پایبند باشند در این گفتمان مورد انتظار رهبری وظیفه خود را بهتر انجام داده‌اند و هر جا که آسیبی به این شاخص‌ها به هر بهانه‌ای وارد کنند، از این گفتمان دور شده‌اند.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

تتمه:

- نمودار مطالبات رهبری از دکتر احمدی نژاد در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری نهم

- حکم تنفیذ و فرمایشات رهبری در روز تنفیذ ریاست جمهوری نهم

- حکم تنفیذ و فرمایشات رهبری در روز تنفیذ ریاست جمهور دهم

 

 

ثبت نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.

نظرات (۶)

عرفاتی ۲۱ مرداد ۹۱، ۱۳:۵۱
حرف درستیه
اما موضوعیتش رو نفهمیدم!
قاسم صفایی نژاد: ۲۱ مرداد ۹۱، ۱۳:۵۳
موضوعیتش 12 مرداد بود. به دلیل مشغله، چند روز با تأخیر منتشر شد.
از نام چه پرسی؟ ۲۱ مرداد ۹۱، ۱۳:۵۶
خوب به مطلبی که نوشتی فکر کردی؟
گفتمان با تنفیذ  جور درمیاد؟
آیا اساسن تنفیذ در تضاد بنیانی با گفتمان قرار ندارد؟
البته منظورم از تنفیذ این تنفیذ و از گفتمان آن گفتمان نیست
در کلی ترین حالت ممکن فکر کن، فکر کنم توهم شتاب کردی :)
البته تقلید هم که بابش باز است و خود دوم خردادی ها هم از اروپایی یاد گرفتند این کار رو :)
قاسم صفایی نژاد: ۲۱ مرداد ۹۱، ۱۴:۰۵
به نظر نمی‌رسد که احترام گذاشتن به یک گفتمان را نتوان منوط به تنفیذ کرد.
علیرضا ملوندی ۲۱ مرداد ۹۱، ۱۳:۵۸
ایده خوبی رو مطرح کردی ، یادآوری مجدد شاخص های گفتمانی که مورد حمایت آقا قرار گرفت یه مساله خیلی ضروریه
حمیده ۲۳ مرداد ۹۱، ۱۱:۲۸

 سلام

مطلب خوبی بود اما به نظرم اسم گفتمان برای این روز بی معنیست...

چون اولا تنفیذ فقط برای شخص احمدی نژاد نبوده و باقی رییس جمهورهای دیگه هم این تنفیذ رو داشته اند و ثانیا شاخص های رهبری همیشگی است و قبل و بعد از این روز هم گفته شده و مربوط به این روز خاص نیست...

قاسم صفایی نژاد: ۲۳ مرداد ۹۱، ۱۱:۴۰
سلام،
اولا سر اسم بحثی ندارم که گفتمان باشد یا چیز دیگری. بدلیل اینکه سر گفتمان 27 خرداد و 3 تیر بحث بود، گفتم به نظرم بهتر است از روی که تنفیذ رهبری همراه این گفتمان بود، آن را گفتمان به حساب آوریم.
ثانیا اتفاقا من هم میخواستم بگویم اشخاص را ملاک قرار ندهیم. احمدی نژاد پس از تنفیذ «رئیس جمهور همه ملت» شده است، اشاره به همین دارد. رؤسای جمهور قبلی هم رئیس جمهور همه ملت بودند، و در اعمالی که در چارچوب تنفیذ رهبری و حتی در گفتمان خودشان اجرا میکردند قابل احترام و حمایت بودند.
رامین ۳۰ مرداد ۹۱، ۱۷:۲۸
سلام برادر
نکته جالبی رو اشاره کردی، گفتمان ما یکتاست و آن تبعیت از رهبری.
اما مسئله اینه که مطرح کردن تاریخ ها به اسم گفتمان به نظرم سنت درستی نیست
ولی بازهم میگم حرف کاملا درستی زدی 
ارادت
نصرالهی ۳۱ مرداد ۹۱، ۱۳:۰۴
 مطلب جالب و قابل توجه و دیدگاه خوبیه 
حرف حساب جواب نداره