یک کتابخوان بخرید!
کتابخوانهای الکترونیک در ایران از جایگاه ویژهای برخوردار نیستند. شاید ساعات مطالعه پایین مردم، عدم وجود نسخه الکترونیک خوب از کتابهای روز و وارد نشدن ناشران به دنیای نشر الکترونیک از جمله دلایل این اتفاق باشد؛ اما نبود تبلیغات مناسب برای این گجت و البته اشتباه گرفتن کتابخوان با تبلت در نزد مردم نیز نباید فراموش شود.
فرهنگ امروز مردم ایران بیشتر علاقهمند به دیدن تلویزیون، فیلم و نهایتا برای کسانی که به اینترنت راحتتر دسترسی دارند، جستوجو در صفحات وب و حضور در شبکههای اجتماعی و یا مسنجرهای موبایلی است. به خصوص برای کسانی که بدون هدف در میان این همه رسانه زندگی میکنند، ارائه اطلاعات پراکنده، کوتاه و اغلب بدون مغز محتوایی ممکن است در آینده ضررهای ناخوشایندی داشته باشد.
خرداد امسال بود که بالاخره بعد از ماهها شک و دودلی تصمیم گرفتم یک کتابخوان خریداری کنم. طی 8 ماه گذشته آنقدر از مواهب این کتابخوان حظ و بهره بردهام که به نظرم رسید سایر افرادی که علاقهای به کتابخوانی دارند اما شرایط آن را –اعم از وقت، دسترسی به کتب و ...- ندارند، را تشویق به این کار کنم.
درست است که ناشران هنوز ریسک ورود به نشر الکترونیک را نپذیرفتهاند و قوانین مناسبی برای «مالکیت معنوی» آثار و نظارت بر آن نداریم، اما با این حال نسخه پیدیاف بسیاری از کتب فارسی در دسترس است و هر چند که کتابخوانهای الکترونیک معمولا تمامی امکانات را بر روی پیدیاف در اختیار نمیگذارند اما به هر حال میتوان به راحتی کتاب خواند.
به صورت خلاصه چند مورد از مزیتهای کیندل پیپروایت 2013 را که خریداری کردهام، تشریح میکنم. این مزایا، امکاناتی است که عموما تبلتها آن را ندارند.
- پشتیبانی از کتابهای الکترونیک فارسی در بزرگ و کوچک کردن فونت، فاصله خطوط و ... به همراه فیت کردن نوشتهها در صفحه. (این قابلیت برای فایلهای پیدیاف نیست و حتما باید نسخههای کتاب الکترونیک باشد.)
- هایلایت کردن نکات مهم کتاب و دسترسی تجمیعی به هایلایتها در نوت آن کتاب. ضمنا میتوانید این هایلایتها را در فیس بوک و تویتر به اشتراک بگذارید.
- استفاده از دیکشنری کتابخوان برای خواندن کتب انگلیسی با نگه داشتن انگشت بر روی آن کلمه. (قابلیت نصب دیکشنری از هر زبانی به هر زبانی موجود است.) این دیکشنری به صورت اتوماتیک، فلشکارد برای شما میسازد تا با مطالعه آن به مرور، به لغات مسلط شوید.
- نگهداشت باتری تا حدود 2 ماه با مطالعه متوسط روزی 2 ساعت.
- صفحه نمایش e-ink که در جهت مراقبت از چشم و همچنین عدم خستگی زود هنگام چشم بسیار مؤثر است و صفحهای شبیه کتاب واقعی را بدون نور در مقابلتان قرار میدهد.
- قابلیت وجود نور در صفحه که در سایر کتابخوانها وجود ندارد. این قابلیت در هنگام مطالعه در شب و تاریکی بسیار یاری دهنده است و سایر کتابخوانها نیز به نور اتاق و یا چراغ مطالعه در اتاق تاریک دارند.
- دسترسی به بیش از 3,180,000 نسخه کتاب الکترونیک در کتابخانه آمازون با هزینه اندک در اغلب کتب.
- دسترسی به اشتراک بیش از 150 روزنامه و 150 مجله بین المللی با هزینه اشتراک بسیار پایین.
- دسترسی به بیش از 700 هزار کتاب کتابخانه آمازون با پرداخت ماهی 10 دلار.
- قابلیت همگام سازی با شبکه اجتماعی گودریدز، که شبکه اجتماعی مخصوص اهالی کتاب و کتابخوانی است.
- وزن سبک، خوشدستی و جا شدن در جیب کت از دیگر مزایای این کتابخوان است که استفاده از آن را در هر زمان و مکانی که بیکار هستید، میسر میکند. با توجه به اینکه کتابخوان این قابلیت را دارد که کتاب را از همان صفحهای باز میکند که آخرین بار مطالعه کردهاید. به طور مثال من به دلیل مشغله زیاد، فرصت کتابخوانی بسیار اندکی داشتم، اما پس از خرید کیندل به راحتی در مترو به مطالعه میپردازم.
- قابلیت اتصال به اینترنت از طریق wi-fi و مرور صفحات وب در مرورگر البته به صورت سیاه و سفید.
اگر علاقهمند شدید که در این باره بیشتر بدانید، میتوانید از لینکهای زیر نیز استفاده کنید:
ثبت نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
عالیه پست بسیار مناسب و خوبیه برای من مفیده..این روزها دنبال یه تبلت بودم تا ebook هامو بتونم در مسیر و هر مکنی که غیر ممکنه مطالعه کنم..انرژی طبیعت پاسخگوی ندای درونی ماست
سپاسگزارم
منتهی گرونه ولی تو دراز مدت گرون نیست! خخخ ولی تهیه این مقدار پول اولش سخته مخصوصا برای ما دانشجوهای بدبخت
اولا: چه تعداد کتاب الکترونیکی فارسی وجود داره و آیا کتاب های فارسی تا حدی به این سمت رفتن که گرفتن همچین چیزی بصرفه؟ مثلا من که دوس دارم هزاران کتاب بخونم تا سالهای سال، آیا این هزاران کتاب رو میتونم به صورت الکترونیکی هم پیدا کنم؟ آمار مشخصی هست؟
دوما: این امکاناتی که گفتید همه برای کشور ما در دسترس هست؟ خیلی امکانات کلا در کشور ما در دسترس نیست. مثلا توی نرم افزارهایی نظیر طراحی ما به خیلی چیزا دسترسی نداریم و از طرف شرکت ادوبی تحریم هستیم. آیا شرکت های ارائه دهنده خدمات این قبیل داستان ها ما رو تحریم نکردن؟
متشکرم که این مفهوم را یاد دادید
اگرچه قیمتش ارزان هم نیست.
فعلا جیب دانشجوییمون و این گرونیها مسئلهاس... ولی بالاخره که میخرم. ممنون بابت پینشهاد و این پست. D:
من اولین باره اسمشو میشنوم.
شاید در آینده یه دونه بخرم.
مرسی بابت معرفی
^____^
بهتره فعلا کتابای کاغذی کتابخونه رو سفت بغل کنیم تا خدا چه خواهد
من نزدیک به دو سالی هست که فیدیبوک دارم
ان شاء الله می نویسم در موردش
+ همیشه مشکل داشتم با گوشی کتاب و پی دی اف بخونم
نمیدونستم کتابخوان هم داریم
اطلاعاتم در حد همون تبلت بود که اونم مثل گوشیه :|