پژوهشگروبلاگ شخصی قاسم صفایی نژاد

پنج دشمن کار تیمی

مدیریت کار با دیگران و توسط دیگران تعریف گردیده است. در این تعریف از مدیریت در حقیقت بر کار گروهی و تیمی تأکید شده و تحول در مدیریت از روش‌های سنتی به روش‌های امروزی را تبیین می‌کند. معجزه در رو ش‌های نوین مدیریت به صورت سینرژی یا هم افزایی خود را نشان داده و می‌گوید که در کار تیمی یا گروهیِ توانمند، نتایج به دست آمده خارق العاده و بیش از انتظار است.

ساختن تیم‌های توانمند ضمن سادگی از فرآیند پیچیده و دشواری برخوردار است اما شدنی است. قدرت مالی و برخورداری از استراتژی مناسب مزیت‌های رقابتی بوده اما ماندگار نیستند. فقط کار تیمی است که به وجودآورنده مزیت رقابتی پایدار بوده و تضمینی بر استمرار فعالیت‌های سازمان است. اگر مهم‌ترین عامل ورودی سازمان یعنی نیروی انسانی با تمام توان در جهت یک هدف مشترک بسیج و به حرکت درآیند، در همه زمینه‌های کسب و کار موفق خواهیم بود.

کتاب «پنج دشمن کار تیمی» نوشته «پاتریک لنچیونی» و ترجمه «فضل الله امینی» که توسط «نشر فرا» منتشر شده است، داستان شرکت «دی تی» است. شرکتی که دارای یکی از قوی‌ترین و گران‌ترین کادر مدیریت بود، اما ناگهان ظرف دو سال همه چیز دگرگون می‌شود و شرکت با ناکامی‌های بسیاری مواجه می‌شود. هیئت مدیره، از مدیرعامل می‌خواهد که استعفا دهد و کاترین 57 ساله به جای او به عنوان مدیرعامل انتخاب می‌شود. بعد از دو هفته همه نگران بودند که کاترین هیچ کاری انجام نداده، اما او مشغول تحقیق و مطالعه و گفتگو با بقیه برای حل مشکلات بود.

او متوجه شد که کارکنان شرکت، مدیران را «تیم» نمی‌دانند بلکه نام «ستاد» را برای آن‌ها گذاشته‌اند. کاترین در اولین جلسه شورای مدیران چنین گفت:

«من پس از بررسی‌های مفصل به این نتیجه رسیده‌ام که درد و مشکل واقعی شرکت را پیدا کرده‌ام. کار ما کار تیمی نیست. اگر راستش را بخواهید کاملاً داغون و پاره پاره هستیم. در چند ماه آینده در این شرکت دگرگونی‌های وسیعی ایجاد می‌شود و چه بسا نتوانیم شرایط جدید را تحمل کنیم. شاید صلاح شرکت و صلاح تیم این باشد که یکی دو نفر جای خود را به دیگران بدهند. دلیل حضور ما در اینجا و در شرکت یک چیز است. رسیدن به هدف.

من پس از سال‌ها کار و تجربه به این نتیجه رسیده‌ام که هر تیم ممکن است به پنج علت نتواند وظایف تیمی خود را انجام دهد:

  1. نبود اعتماد.
  2. ترس از برخورد.
  3. نبود تعهد.
  4. پرهیز از مسئولیت‌پذیری.
  5. بی‌توجهی به نتیجه کار.

​متن خلاصه کتاب را می‌توانید از اینجا دریافت نمایید.

 

ثبت نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است