* این یادداشت در شماره 78 هفته نامه سرخط منتشر شده است.
رئیس جمهور به مناسبت آغاز سال تحصیلی دانشگاهی در دانشگاه تهران حضور یافت. همواره حضور مسئولین مختلف در بین دانشجویان همراه با ایراد سخنان مهم و تأثیرگذاری در سطح کشور است که به قول شهید بهشتی «دانشجو مؤذن جامعه است.»
جناب آقای روحانی نیز سخنان مهمی را راجع به موضوعات مختلف از جمله دانشگاه، در این جلسه بیان کردند. اما سخنی که همگان را به تعجب واداشت این بود که ایشان از نبود تریبون دانشجویی برای شنیدن نظرات دانشجویان ابراز تأسف کردند و گفتند که «آمدن من به دانشگاه بیشتر برای شنیدن است تا حرف زدن».
سؤال این است که چه کسانی برای این دیدار رئیس جمهور، برنامه ریزی کردهاند؟ دفتر رئیس جمهور یا دانشگاه تهران و تشکلهای دانشجویی؟ پاسخ تشکلهای دانشجویی که منتفی است، زیرا کسی دست و پای خود را نمیبندد و سایر جوابها هم که دولتی هستند و زیر نظر رئیس جمهور! جالبتر اینکه همواره به خاطر داریم که رؤسای جمهور سابق و اسبق در دانشگاه به نظرات دانشجویان گوش میدادند و واکنشهای متفاوتی داشتند. کار حتی به جایی میرسید که آقای خاتمی دانشجویان را تهدید به بیرون انداختن از سالن میکرد و یا عکس آقای احمدینژاد را آتش میزدند. حال چه شده است که با اینکه رئیس جمهور برای شنیدن آمده است اما دانشجویان نمیتوانند صحبت کنند؟ به نظر میرسد این رفتار رئیس جمهور، یک رفتار سیاسی کلاسیک است؛ در غیر اینصورت حتی رئیس جمهور در همان جلسه میتوانست به چند نفر فرصت صحبت دهد.
سؤال دیگر این است که آیا رئیس جمهور از فضای غیردانشجویی سالن نیز متأسف هستند؟ زیرا حضور اساتید و مسئولین دانشگاهها نسبت به دانشجویان تغییرات محسوسی نسبت به دولتهای قبل داشت. فضای سالن به شکلی بود که این حس را تلقین میکرد که هر کسی اجازه حضور در سالن برای شنیدن سخنان رئیس جمهور را نداشت.
در هر صورت درخواست دانشجویی ما از رئیس جمهور محترم این است که اگر واقعا از اتفاق افتاده متأسف هستند، دیدار دانشجوی بعدی را به سال بعد و آغاز سال تحصیلی مؤکول نکنند و همان طور که که در یک سال و چند ماه گذشته، مقتدر نشان دادهاند، به این عرصه نیز ورود کنند و شعار پذیرش نقد را به واقعیت مبدل کنند.
ثبت نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شاید در پی سوالی از طرف دانشجویان بمونه
اخه تو سیاست خارجی تا الان اصلا موفق نبودیم
حرفها وتبلیغات زیادی برای دولت خودشون میزنند اما چیز خاصی ندیدیم
طرح وبرنامه ای اصلا ندارند
وضع کارگری کشور واقشار کم در امد خیلی بده
هرحال
ریس جمهور باید قوی باشه
یعنی رییس جمهور به دروغ خودش رو نقد پذیر می داند در حالی که نیست. خوب فرق شما با کسانی که احمدی نژاد رو در جایگاه رییس جمهور ایران دروغگو می دانند چیست؟
درجای دیگر می فرمایید "فضای غیردانشجویی" بعد در توضیحش می گویید یعنی استاتید و دانشجویان دستچین شده بودند. خوب این یعنی چی؟ اول این که هر زیر مجموعه از دانشجو ها هم یک گروه دانشجوی هست. دوم اینکه هر شخصی که سخنرانی می کند دوستانی دارد که زودتر میایند و دشمنانی که اگر انگیزه زیاد داشته باشند میایند مثل آن روزهای احمدی نژاد و شلوغ بازی در می آورند اگر این مخالف ها هم بی انگیزه باشند کمتر میایند و شلوغ بازی هم نمی کنند. شاید جمع به این دلیل یک دست بوده؟ چرا سریع جنبه ی منفی را ملاحظه می کنید آیا کسی را میشناسید که به مجلس راهش نداده باشند؟(بجز کسانی که مانند من دیر رسیده باشند)
این جمله هم ایراد ویراستاری دارد : "اسخ تشکلهای دانشجویی که منتفی است" احتمالن منظور منفی بوده