یکی از انواع قالبهای رسانهای در سده اخیر، ویدئو است. ویدئو در رسانههای جمعی به صورت سینما و تلویزیون و در نهایت لوحهای فشرده مانند سیدی و دیویدی نمود یافت و در رسانههای نوین به اشکال مختلفی مانند سرویس ویدئو استریم، آیپیتیوی (تلویزیون تعاملی)، ویاودی (سرویس ویدئوی درخواستی)، تلویزیون اینترنتی، سامانههای اشتراک ویدئو و سایر کانالهای توزیع رشد کرد.
هر چند که هنوز مدت تماشای ویدئوهای آنلاین به مدت تماشای تلویزیون نرسیده است اما ویدئوهای آنلاین به شدت در حال رشد هستند و تماشا از طریق تلویزیون در حال کاهش. با وجود اینکه میانگین تماشای ویدئو از طریق تلویزیون سنتی ۲.۵ ساعت در هفته کاهش یافته است، اما با توجه به افزایش ۴ ساعته تماشای ویدئوی آنلاین در هفته، مجموع تماشای ویدئو ۱.۵ ساعت در هفته افزوده شده است.
در این گزارش راهبردی سعی شده است تا ضمن معرفی هر کدام از انحای مصرف ویدئوی آنلاین، وضعیت مصرف به تفکیک در حوزههای مختلف طبق آخرین گزارشهای جهانی تشریح شود و تا حد ممکن گزارشهای ملی نیز ارائه شود. دو بخش اصلی ویدئوهای آنلاین یعنی ویدئو استریم و سامانههای اشتراک ویدئو مورد توجه بیشتری قرار گرفتهاند. پس از آن سعی شده است تا با استفاده از روند موجود، با پیش بینی آینده، تحلیل و بررسی در مورد اثرات فرهنگی رژیم مصرف رسانهای جدید ارائه شود. در پایان پیشنهادهای راهبردی برای رفع ضعفها و طی مسیر به سمت مطلوب ارائه شده است.
با توجه به نو بودن موضوع، دست تمامی اساتید، پژوهشگران و فعالان این حوزه را جهت یاری در تکمیل این گزارش راهبردی به گرمی میفشاریم.
متن کامل این گزارش راهبردی را میتوانید از مرکز پژوهشی آرا تهیه فرمایید.
* این گزارش راهبردی بخش نخست سلسله گزارش راهبردی «آینده رسانههای نوین و اثرات فرهنگی آن» است.
ثبت نظر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.